News

Heartbleed-bug maakt wereldwijd veel websites kwetsbaar

heartbleed

 

 

Samenvatting:Vanwege een enorm grote OpenSSL-bug is ongeveer twee derde van de webservers wereldwijd kwetsbaar voor hackers. Gebruikers wordt aangeraden voorzichtig met gegevens om te gaan.

Als je vandaag de woorden 'yellow submarine' tegenkomt dan is dat geen goed nieuws. Een grote fout in OpenSSL, een van de populairste cryptografische bibliotheken, heeft meer dan twee derde van webservers wereldwijd kwetsbaar gemaakt voor gegevensinspectie en rondneuzen van hackers.

Deze zwakke plek stelt hackers in staat persoonlijke sleutels te verkrijgen waarmee persoonlijke en gevoelige data ontcijferd kunnen worden, waaronder wachtwoorden, creditcarddetails en e-mailadressen. De fout komt voort uit een implementatieprobleem - een tekortkoming in de programmering.

Websites vermijden
Totdat de OpenSSL-bug, Heartbleed genaamd, opgelost is door webserverbeheerders en grote bedrijven, doen gebruikers er verstandig aan om bepaalde plekken op internet te vermijden. Of van tevoren te checken of ze veilig te bezoeken zijn.

Patches in ontwikkeling
Bedrijven werken hard aan een oplossing. Dit is nodig, omdat OpenSSL de standaard is voor webservers met Apache en NGINX

Ook onze leveranciers zijn druk bezig met het uitbrengen van releases. Wilt u weten of er een nieuwe update is? Neem dan gerust contact op met onze afdeling support via eusupport@westcon.com  .

Meer lezen hierover in het document onderin deze pagina (producten  die kwetsbaar zijn, advised version upgrade,...)

Contact

David Devalckeneer

Marketing Manager

+32479998586

David.Devalckeneer@westconsecurity.be